Hogy kerüld el a vakaródzós rémálmot?

Hogy kerüld el a vakaródzós rémálmot?

Száraz hátát vakaró ember háta

Ha elkezdted olvasni ezt a cikket, akkor bizonyára már te is tapasztaltad azt a tipikus, viszkető érzést szőrtelenítés után. Amíg ezt a hónaljban érzed, nincs nagy gond. De amikor a bugyidban, az már kifejezetten kellemetlen! Ne aggódj, nem te vagy rosszul összerakva! A viszketés testünk egy természetes reakciója az irritációra, sérülésre. Üzenete egyszerű: 

“Figyelj ide! Valami nem jó! Változtass!”

A változtatás legtöbbször egy gyors vakaródzás, pedig azzal gyakran csak fokozod a viszketést, és egy idő után már kifejezetten fájni fog a viszketés helye. Emellett a mikrosérüléseken keresztül a nemkívánatos mikrobák könnyen a szervezetedbe juthatnak. Sőt, ha a frissen szőrtelenített bőröd viszket, és megvakarod, a természetes hámosodási folyamatot is akadályozod. Nem megfelelő intim szőrtelenítési módszer választása, a szakértelem nélküli intim gyantázás vagy az esetleg teljesen elmaradó intim bőrápolás bőven elegendő ok a vakaródzós rémálomra!

Orvosolható, megelőzhető ez a nemkívánatos érzés?Természetesen! Vegyük át közösen a tudatos intim bőrápolás legfontosabb elemeit, hogy se intim gyantázás, se szárazság, se egyéb irritáció ne kergethessen a vakaródzós rémálomba!

Az intim bőrápolás 3 szintje

A tudatos bőrápolás egy valódi rituálé! A mindennapos tisztálkodáson kívül beletartozik a bőr védelme és táplálása is. A nők már csak tudják: a bőrápolást nem lehet elég korán elkezdeni!

A bőrt elkerülhetetlenül érő hatások (hideg, meleg, kosz, szmog, horzsolások, dörzsölések, szél) mellett a gyantázott részek is egyfajta irritációnak vannak kitéve.

Az arc és a többi testrész mellett az intim bőrfelületeinknek is szüksége van a rendszeres ápolásra. Ez nem keverendő össze az intim szőrtelenítéssel, még ha intim gyantáról van szó, akkor sem. Pláne, hogy a szőrtelenítő eljárások még jobban fokozzák a bőrápolás utáni igényt. Vegyük sorra, mi az a 3 fő szint, amelyen megvalósulhat az intim bőrápolás!

Gyógynövények, natúr krém, illóolaj

Intenzív bőrápolás

Ezt az intimkozmetikus végzi, általában az intim gyantázás részeként. Gyantázáskor, legyen szó hagyományos vagy intim gyantáról, a legfelső hámréteg is érintett lesz! Emiatt azért nem kell aggódnod, mert ez már az elhalt hámréteg, ami folyamatosan kopik, lehámlik, természetes úton is, csak nem veszed észre (különben olyan “kemény” lennél, mint egy dínó, ha rajtad maradnának ezek a rétegek).

Az intim gyantázás lényegében (részben) egy irányított intim peeling, ami besegít ebbe a természetes hámtalanító folyamatba. Mivel az intim gyantázás hatékonyabb a természetes hámtalanításnál, ezért intim gyantázás után védtelenebb, érzékenyebb lesz ott a bőröd, hiszen napok helyett pillanatok alatt szabadulsz meg ettől a hámrétegtől.

Ezért az intim gyantázás közben, illetve után az intimkozmetikus mélyrehatóan táplálja az irritálódott bőrterületet, hogy elősegítse annak mielőbbi regenerálódását, s elkerülje a gyulladások, fertőzések kialakulását. Egy speciális intim pajzsot hoz létre, mely lezárja a kitágult pórusokat. Ennek a kialakítása egyénenként, gyakran alkalmanként eltérő bánásmódot igényel, ezért szakszerű kezek és speciális intimkozmetikumok szükségesek a kialakításához, amit otthon, magadnak nem feltétlenül fogsz tudni megoldani. Ez az intenzív bőrápolás az intim gyantázás alatt, illetve az azt követő rövid, pár órás periódusban a leghatékonyabb, de hatásait hosszútávon is érzékelni fogja a bőröd.

Az intim gyantázást követő 72 óra

Ez a te feladatod lesz! Viszont számíthatsz intimkozmetikusod támogatására! Mire lesz szükséged? Fertőtlenítésre, hámosításra, hidratálásra! A hatékonyság és kíméletesség jegyében használj vegán, természetes intimkozmetikumokat! Soroljuk is, mikre lesz szükséged!

Bőrmegújító szérum,

hogy a gyantázott bőrfelületen csökkenjenek az esetleges gyulladások, a bőr visszanyerhesse rugalmasságát és összességében a szőrtelenítéskor igénybe vett bőr hatékonyabban regenerálódjon. 

Nekünk ez jött be: Naturiti Intim Bőrmegújító Szérum

Hámosító elixír,

hogy az intim gyantázáskor kicsit, de mégis sérült bőrfelület mielőbb rendbe jöjjön! Az intim szőrtelenítés során irritálódott bőr az őt ért kellemetlenség hatására elkezd viszketni. A legtermészetesebb reakció, hogy odakapunk és elkezdünk vakarózni. Ugyanakkor nem ez a leghasznosabb, amit tehetsz, hiszen, ahogy a bevezetőben is említettük, a mikrosérüléseken számtalan mikroba juthat be a szervezetbe, sőt a vakarózással az éppen elkezdődött hámosodási folyamatokat akadályozod.                                                                          Használjuk az intim gyantázás másnapjának reggelétől, lehetőség szerint naponta a következő 72 órában, a hámosítás elősegítésére és a kiterjedt bőrpír eltüntetésére.

Mi ezt használjuk: Naturiti Intim Bőrregeneráló Mélysejtes Elixír

Hidratálás, hidratálás, hidratálás!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a fontosságát. Ezt viszont nem csak az intim gyantázást követő 72 órában (akkor viszont naponta) szükséges elvégezned, hanem hetente legalább 3-szor. Hiszen a bőr szomjúságát szervezetünk irritációként téli meg, s ahogy fentebb már említettük, ilyenkor a bőr elkezd viszketni.

Vakaródzás helyett nekünk ez jött be: Naturiti Intim Mélyhidratáló Balzsam, mely a viszketés egyik okát, a nedvességhiányt oldja meg.

Amit viszont mindenképp kerülj el: intim peeling!

Az alapvetően hasznos bőrápolási technika az intim gyantázás után 7-8 nappal már alkalmazható, s ekkor csodás hatást fejt ki bőrünkre. Azonban az intim gyantázást követő egy héten belül az intim bőrradír kifejezetten káros lehet az érzékeny, elvékonyodott, nem regenerálódott hámréteg számára! Mindent a maga idejében!

Ülő meztelen nő

Két intim gyantázás között: a folyamatos intim komfortérzetért

Ezekben a hetekben se feledkezz meg intim testrészedről! Azért, hogy a következő intim gyantázáskor is megfelelő formában lehess, tartsd kézben továbbra is intim bőrápolásodat! Miből áll össze a folyamat?

A mindennapi higiénia részeként használj intim mosakodó gélt a hagyományos tusfürdők és lúgos szappanok helyett, hogy kellemesen ápoltnak és egészségesnek érezhesd magad! Az intim mosakodó gélt érdemes minden nap használni; de legalább intim gyantázás után. Akkor bőröd még érzékenyebb, ezért a hagyományos tisztálkodószerek nagyon igénybe veszik. Sőt, az intimkozmetikai kezeléskor kapott értékes hatóanyagokat is képesek kimosni a bőrből. 

Mindezek mellett fontos, hogy a hüvely pH-ja savas, amely védőgátat biztosít a kórokozók ellen. Lúgos kémhatású mosakodókkal viszont semlegesíted ezt a védelmi vonalat, elhárítva így az akadályt a kórokozók elől. Szerintünk ez elegendő érv a megfelelő kémhatású intim mosakodók, mint a Naturiti Intim Mosakodó Gél használata mellett!

Folyamatos hidratálás, hiszen az intim gyantázás sem az intimkozmetikában kezdődik a lefoglalt időpontban! Hanem legalább 3 nappal előtte a fürdőben az intim hidratálással! Hiszen a gyanta nem csak a szőrszálakat vonja be! Intim gyantázáskor a szőrszálak, szőrtüszők mellett az elhalt hámréteget is eltávolítja a gyanta. Ha azonban túl száraz a bőröd, akkor az egyébként ártalmatlan intim gyantázás könnyen sérüléshez vezethet! Ezért ne sajnáld se az időt, se a fáradtságot az intim hidratálásra!

Mielőtt most elrohannál a fürdőbe az archidratálódért, olvass tovább picit! Az intim részeken a bőr más mint a combod, hónaljad vagy akár az arcod bőre. Megkülönböztethetünk intim bőrtípusokat is, amelyek nem egyeznek a hagyományosakkal, hiszen az intim felületeket borító bőr vékonyabb, és sokkal több az érzékenyebb pont (csikisebbek is vagyunk odalent!). Az érzékenység miatt a bekezdésben említett viszketést is erőteljesebben érzékeled. De ez nem véletlen!

A lényeg, hogy ne kenj ide akármit!  Egy jó intim hidratálónak a következőket kell tudnia:

 • NE tartalmazzon mesterséges illat-, színezőanyagokat, kőolajszármazékokat!
 • Lehetőség szerint legyen vegán és allergénmentes!
 • Támogassa a bőr természetes védőrétegét!
 • Segít megőrizni bőr víztartalmát!
 • Csökkentse a szárazság miatti viszkető érzést!
 • Ne legyen túl zsíros, hogy ne zárja el a pórusokat!
 • Legyen jó felszívódású!

Hidd el, ha rendszeresen gyantáztatod az intim bőrfelületeket, rá fogsz érezni az intim hidratálás hasznára és szükségességére legyen akár tél vagy nyár!

És most jöhet a peeling!

Az intim gyantázás után körülbelül egy hétre, mire a hámosodási folyamatok elértek egy bizonyos szintet, kezdd el az intim peelinget, amit hetente egyszer érdemes megismételni!  Az intim bőrradírozás felpörgeti a bőr anyagcseréjét és fokozza a bőr természetes ellenállóképeségét, amivel mindig üde, friss érzetet biztosít odalent. Ezen felül a gyantázás után ritka, de esetleges szőrbenövések kialakulásának esélyét is csökkenti.
Az intim peelinet azonban mindig egészítsd ki a többi bőrápolási lépéssel, hogy elkerülhesd a vakarózós rémálmot, ami a peeling után kialakulhatna.
A vendégeink emellett tették le voksukat: Naturiti Intim Bőrfrissítő Peeling

Az intim gyantázás előkészületei

Az intim gyantázás az intim higiénia része, mint az intim bőrápolással együtt, de a gyantázás utóbbit nem helyettesíti. Az imént olvashattál az intim bőrápolás 3 szintjéről. Mivel az intim gyantázás részeként te is részesülsz intim bőrápolásban, fontos beszélni annak helyes kivitelezéséről, amit inkább intim bőrvédelemként fogalmazhatunk meg.

Akár a legelső intim gyantázás előtt állsz, akár már rutinos intim gyantáztató vagy, tartsd be a következőket! Az intim gyantázás után közvetlen:

 • Ne viselj csipkés fehérneműt!
 • A műszálas bugyit hagyd más napokra!
 • Kerüld a tangát!
 • Hagyd ki az izzasztó edzést!
 • NE forrázzd le frissen gyantázott bőröd egy “Megérdemlem!” forró fürdővel!
 • NE aznapra tervezz szaunázós wellness estét se pároddal, se a barátnőiddel!

 

Rózsaszín bugyi színes nyalókával

Ennyi az egész! Elolvasni több idő, mint kivitelezni! A napi rutinba beleépítve ezeket az új szokásokat a fürdőben töltött időd legfeljebb 1-2 perccel lesz több, de egy hét után már észre se fogod venni az időkülönbséget. A bőröd viszont annál inkább! Már egy hét után jelezni fogja: KÖSZÖNÖM!

Az intim bőrápolás segítségével elkerülheted a vakaródzós rémálmot, mindig kellően ápoltnak és frissnek érezheted magad, de hosszútávon is sokkal kifizetődőbb, mint egy elhanyagolt intim bőrfelületet revitalizálni. Nem is beszélve egy igénytelenül szőrtelenített intim bőrfelületről tele szőrbenövésekkel, kipattogzással, ami számodra és párod számára is kellemetlen és kényelmetlen.

Próbálj meg te is picit tudatosabban élni, tudatosabban figyelni életviteled kicsiny részleteire, melyek apránként változtathatják meg életminőséged! Legyen egy ilyen apró figyelmesség a saját tested irányába a tudatos bőrápolás az intim területeken is!

Kommentek

hu_HUHungarian
0
  0
  A kosarad
  A kosarad üresVissza a webshopba