Leggyakoribb téli intim bőrprobléma: mit kezdj a bőrszárazsággal?

Leggyakoribb téli intim bőrprobléma: mit kezdj a bőrszárazsággal?

Száraz falevelek között meleg teával a fűtött szobában

A téli hideg beköszöntével életvitelünk is megváltozik. Bezárkózunk, többször fázunk, vastagabban öltözködünk, más ételeket kívánunk. A kevesebb napfény miatt kedvetlenebbek vagyunk, az időjárás és a zártabb, zsúfoltabb életterek miatt fogékonyabbak vagyunk a betegségekre. Testünk minden porcikája átveszi ezt a rezgést, valamint igyekszik alkalmazkodni a kellemetlenné vált külső körülményekhez.

Minden testrészünk közül bőrünk van kitéve a legközvetlenebbül ezeknek a hatásoknak, ruha ide vagy oda. És vonatkozik ez az intim területekre is, ami azt jelenti, hogy bőrápolásra a bugyi és a boxer alatt is szükségünk van! Mi a módja ennek az intim bőrápolásnak? És miért annyira fontos? Mennyire befolyásolja az intim gyantázási szokásainkat? Összegyűjtöttük! Olvasd figyelemmel!

A téli környezet

A hideg beköszönte stresszként ér minket, hiszen nem szeretünk fázni. Ezért mindent megteszünk azért, hogy melegen tartsuk magunkat. Ez egyfelől szükséges, másfelől van pár negatív következménye is a nagy védekezésnek. A vastag ruharéteg alatt bőrünk nehezebben lélegzik. Naponta csak pár percre kap egy kis lélegzetvételnyi időt, ami lelassítja anyagcseréjét és megnehezíti természetes méregtelenítő folyamatait. 

Bőrszárazságot a jóleső fűtés is okozhat. Biztosan tapasztaltad, hogy a fűtés elindításakor sokkal szárazabb lett a levegő körülötted. Ilyenkor nem csak torkod, szemed szárad, de a bőröd is.

A hidegről melegbe, melegből hidegre közlekedés szintén igénybe veszi testünket, főleg bőrünket és annak rugalmasságát. Gyakran érezhetsz bizsergő, viszkető, már-már fájdalmas érzést, amikor a kinti hidegről melegebb környezetbe érkezel. Jól érzed! Bőrödnek sem tetszik a szituáció. Főleg, mivel a hőtágulás miatt folyton meg kell nyúlnia vagy össze kell húznia magát. 

A mindennapi stressz, egy esetleges betegség pedig már csak hab a tortán.

Ezeknek a támadásoknak kitett bőrünket és egész szervezetünket az is tovább gyengíti, hogy a kevesebb napfény miatt D-vitaminból is sokkal korlátozottabb mennyiséghez jutunk. Illetve, általában véve, kevesebb vitamint tudunk ilyenkor bevinni szervezetünkbe. Mindehhez jönnek a további irritációk, amiket a nem megfelelő kozmetikumokkal, tisztálkodási szerekkel okozunk intim testrészeinknek. Nem csoda, hogy bőrünk szárazsággal jelez: Segítség!

Ebben az időszakban az intim gyantázás fokozott odafigyelést igényel, hiszen az intim bőrfelület is nyűgösebb! Az már múlt idő, amikor az intim gyantázás csak a bikiniszezonban volt aktuális. Ugyanakkor jogosan merül fel a kérdés: Ennyi kitettség mellett télen is van helye az intim gyantának?

IGEN!

A hideget és a többi külső irritációt, ha megszüntetni nem is tudjuk, van lehetőség azokat kompenzálni! Méghozzá sokkal egyszerűbben is, mint gondolnád, ha a megfelelő eszközöket alkalmazod. Az egyik legfontosabb, amit orvosolni kell, az a bőrszárazság. Száraz, elvékonyodott bőröd ugyanis érzékenyebb a kórokozók támadásaira és sérülékenyebb is. Ha sokáig nem kezeled a helyzetet, az intim gyantázás problémássá válhat, ráadásul az intim bőrfelület öregedése is felgyorsul. A megoldás érdekében, szerencsére, nem kell lejjebb tekerned a fűtést és az intim gyantázásról sem kell lemondanod.

Női alsótest bőrkefével a bugyi szélénél

A folyamatos bőrápolás lényege

Az intim bőrápolás fontosságáról már korábban is írtunk. Annak jelentősége a téli időszakban azonban még jobban felértékelődik. Sokan vannak, akik a téli hónapokban nemcsak az intim gyantázással hagynak fel, de az intim bőrápolást is hanyagolják. Ez hatalmas hiba, hiszen ők tavasszal egy fáradt, meggyötört bőrfelületet kezdenek el szőrteleníteni, ami az álmoskönyv szerint sem ígér túl sok jót… A téli intim bőrápolás nagyon fontos, hiszen ilyenkor alapozod meg a gondtalan bikiniszezont.

Lépésről lépésre

Bőrünk elveszített víztartalmát sürgősen pótolnunk kell a fentebb leírtak miatt, az intim területeken is. A hagyományos hidratálókrémek azonban itt szóba sem jöhetnek, hiszen azok összetétele nem alkalmas az intim bőrápolásra.

Egy megfelelő intim hidratáló:

 • allergén-, színezék-, tartósítószer mentes,
 • lehetőség szerint vegán,
 • természetes összetevőkből áll,
 • pH-ja igazodik az intim részekhez,
 • nem zárja el a pórusokat. 

Sokan gondolják, hogy egy jó vastag, zsíros krémmel helyre teszik a dolgokat. Sajnos azonban ezzel még többet ártanak, hiszen csak még inkább “bezárják” a bőrüket! Sőt, a szükséges nedvességtartalmat sem biztosítják, amire valójában szüksége lenne.

Jó szívvel a Naturiti Intim Mélyhidratáló Balzsamot javasoljuk, hiszen ezt kifejezetten szőrtelenített területre fejlesztették, ráadásul megfelel a fenti kritériumoknak is. Nem véletlen, hogy többezer Naturiti vendég használja rendszeresen.

Játékos lány a fürdőkádban “telefonál” a zuhanyfejjel

A hidratáláson túl…

Intim területeid védelméért a mindennapi tisztálkodáskor is sokat tehetsz. Elsősorban azzal, ha elfelejted a hagyományos tusfürdőket és szappant az intim részek esetén. Ezek nem csak még inkább kiszárítják bőrödet, de lúgos pH-juk semlegesíti is az intim területek savas védelmi vonalát, ezáltal szabad utat nyitva a kórokozók előtt. Használj intim tisztálkodáshoz intim mosakodógélt, aminek pH-ja megfelel az intim területek védelméhez szükséges savas kémhatás fenntartásához, mégis kíméletes a bőrfelszínhez! Bőröd meg fogja hálálni.

Télen intim gyanta stop?

Szó sincs róla!  Ha a fenti intim bőrápolási tanácsokra odafigyelsz akkor nincs mitől tartanod! Amikor intim gyantázásról beszélünk, természetesen intimkozmetikai minőségű gyantázásra gondolunk. Ha igényesen választasz szolgáltatót, például gyantaszalon helyett igazi intimkozmetikában szőrtelenítesz, akkor a bőröd számára valódi felüdülés lesz az intim gyantázás, és a hosszú tél után is friss és egészséges marad. Addig is a hideg napokon bátran és magabiztosan mehetsz uszodába vagy wellnessezni.

S bár még benne vagyunk a télben, hamarabb itt lesz a következő igazi bikiniszezon, mint gondolnánk! Ha most elhanyagoljuk az intim gyantázást és vele együtt az intim bőrápolást, különös tekintettel az intim hidratálásra, tavasszal sokkal nehézkesebb lesz a revitalizáció!

Mandula és mandulaolaj

Amit még (t)ehetünk

A felületi bőrápolás nélkülözhetetlen. Azonban belülről is érdemes megtámogatnunk hámszövetünket. Most jöhetnek a jó minőségű, hidegen sajtolt növényi olajok (olíva-, tökmag-, lenmagolaj) s hozzá a plusz A- és E-vitaminok, melyek kifejezetten nagy segítségére vannak hámszövetünknek. De a D-vitamint se hagyjuk ki a megfelelő immunitás biztosításáért!

A tél csak egy átmeneti állapot a maga szépségeivel s néhány kellemetlenségével együtt. Azért, hogy ezt a helyzetet is sikeresen kezeld, próbálj meg odafigyelni tested jelzéseire, és szolgáld ki igényeit, hogy ő is tovább védhessen téged! Védőakcióra fel!

Kommentek

hu_HUHungarian
0
  0
  A kosarad
  A kosarad üresVissza a webshopba