Valentin-napi intim bőrkatasztrófák – így kerüld el!

Valentin-napi intim bőrkatasztrófák – így kerüld el!

Szőke fiatal nő mérgesen a homlokára csap

Lehet szeretni, lehet utálni, de a Valentin-nap mégiscsak megtöri a tél szürkeségét. Néhány napra rózsaszínbe öltözik a világ, elárasztanak minket a szívecskék és még a legátalkodottabb Valentin-Grincsek is szerelmes hangulatba kerülnek. (csak jól titkolják) Mindenki szeretné valamilyen különlegességgel meglepni párját, amiért olykor extrém dolgokra is képesek vagyunk. Gyakori meglepetés az intim gyantával romantikusra igazított intim fazon. Oké, egy intim gyanta ma már kicsit sem számít extrémnek, de ha elszúrod, extrém ciki lehet a végeredmény. Legyen szó bármilyen formáról (szívecske, háromszög, nyíl), az ötlet nagyszerű, viszont ha valóban élvezni szeretnéd a Valentin-napi intim pillanatokat, fordulj szakképzett intimkozmetikushoz! De mélyüljünk el kicsit jobban a témában!

Formás intim fazont! De hogyan?

A figurális intim fazon izgalmas gesztus lehet a párunk felé. Ha viszont nem sikerül szakemberrel elkészíttetnünk, inkább ne ragaszkodjunk hozzá, hiszen könnyen kínossá válhat a végeredmény.

Elsőre nem tűnik bonyolultnak a megvalósítása: fogunk egy borotvát, majd “rajzolunk” egy szívecskét. Igen ám, de ez azért nem ennyire egyszerű még az ügyesebbek számára sem. Induljunk ki csak a borotvák méretéből és alakjából! Egy elrajzolt szívecske nagyon mókás tud lenni, de nem egészen így szeretnénk mosolyt csalni a párunk arcára, igaz?

A legnagyobb probléma a borotvával mégis talán az, hogy hiába készíted el az intim fazont előző nap, vagy aznap reggel, a buzgó szőrszálak estére már biztosan elkezdenek borostaként megjelenni, ami nem csak ront az esztétikai élményen, de szúrós, érdes érzete kellemetlenné is teheti a csodásnak induló pillanatokat.

A borotvával persze más bajok is vannak. Az intim bőrproblémák többsége intim borotválkozás miatt alakul ki. A pengéktől irritált bőrfelület könnyen elfertőződik, begyullad. Gyakoriak az intim hámsérülések és akkor a komolyabb balesetekről még nem is beszéltünk.

Egy gyulladt, kipattogzott bőrfelület hervasztó látvány és lássuk be, az égő, viszkető érzés sem tesz hozzá a romantikus pillanatokhoz. Ha intim szőrtelenítésről van szó, válaszd inkább a biztonságos intim gyantázást.

Női alsótest képe, ami előtt kis kaktuszt tart egy pár kéz

Intim gyanta, de nem mindegy, hol!

Sokan próbálkoznak otthoni gyantázással és hónalj, lábszár esetén ezzel nincs is probléma, hiszen kevésbé érzékenyek ezek a felületek, illeve viszonylag könnyen hozzájuk is lehet férni. Az intim területek esetén azonban más a helyzet.

Az otthoni intim gyantázásnak sok veszélye van. Eleve nehezen férünk hozzá a bőrfelülethez. Nem tudjuk olyan kíméletesen kivitelezni, mint egy szakember, ezért időben is legalább duplája, ha nem triplája lesz. De a legfontosabb: nem értünk hozzá! Nem ismerjük az intim bőrtípusunkat, szőrnövekedésünk fázisait, az alkalmazandó speciális gyantát és módszert. Az intimkozmetikus nem véletlenül tanulja és gyakorolja ezt a szakmát az alap kozmetikai képzés után még hosszú ideig. Érdemes inkább rá bíznunk magunkat. Ha ügyes vagy és kitartó, persze idővel te is belejöhetsz, de nem célszerű épp Valentin nap előtt gyantával kisérletezgetni. Fájdalmasan kínos lehet a végeredmény. Minden értelemben.

Vöröshajú lány otthoni lábszárgyantázás közben fésűre harapva fájdalmában

Irány a gyantaszalon?

Csak a legnagyobb körültekintéssel! Az intim bőrfelület egy rendkívül érzékeny terület, ami speciális felkészültséget igényel. Kis szerencsével egy hagyományos gyanta szalonban is találhatsz felkészült szakembert, de ha érzékeny a bőröd, inkább ne bízd a szerencsére. Ha teheted, keress fel egy professzionális intimkozmetikát. Valentin nap előtt kár lenne kockáztatni…

Próbálkozzak a kozmetikusomnál?

A kozmetikusok többsége nem vállal intim gyantázást és jó okuk van erre. Egy képzett és gyakorlott kozmetikus tisztában van az intim bőrfelület érzékenységeivel, így azzal is, hogy milyen veszélyekkel járhat  a szakszerűtlen szőrtelenítés. Az intim szőrtelenítés alapos intimkozmetikai ismereteket, naprakész tudást és folyamatos napi rutint követel. Így lesz biztonságos és hatékony. Egy lelkiismeretes kozmetikus tisztában van a határaival, ezért csak biztonságos tudás és gyakorlat birtokában szőrtelenít intim területeket. Ha intim gyantázásról van szó, bízd magad intimkozmetikusra.

Valentin napon tilos a gyantázás?

Nem tilos, de azért érdemes odafigyelned az időzítésre. A kezdeti érzékenység hamar elmúlik, de intim szőrtelenítés után 48 óráig a bőröd picit még gyámoltalan, ezért fokozott odafigyelést igényel. Egy szenvedélyes együttlét során mikrosérülések, de akár szemmel látható hámsérülések is kialalkulhatnak a bőrödön, amik csúnya fertőzéshez, gyulladáshoz vezethetnek. Ne aggódj, azért nem kell lemondanod semmi jóról! Megfelelő intimkozmetikumokkal megelőzheted az intim baleseteket és elkerülheted a kellemetlen gyulladásokat. Azért, ha teheted, a szőrtelenítést ne az utolsó pillanatra időzítsd! 😉 

Mikor kezdjünk el aggódni?

Intim gyantázás után jelentkezhetnek természetes bőrreakciók, amik még nem adnak okot aggodalomra. Ilyen az intim gyantázás után tapasztalható átmeneti bőrpír, ami egyrészt a bőr természetes reakciója, másrészt az intim gyanta okozta vérbőség  következménye. Szóval, ha gyantázás után piros a bőröd, ne ijedj meg, ez teljesen rendben van. A bőröd frissül, a véred pezsdül, minden oké.

Egy másik természetes reakció lehet ha apró piros pöttyök jelennek meg a bőrödön.

Ha szakképzett intimkozmetikus végezte az intim gyantázást, az általa alkalmazott intimkozmetikumoknak (is) köszönhetően ezek a tünetek is hamar meg fognak szűnni.

Ehhez persze az is fontos, hogy megfogadjuk az intimkozmetikus tanácsát és gyantázás után fokozottan figyeljünk az otthoni intim bőrápolásra. A gyantázás napján kerüljük a forró fürdőt, a csipkés bugyit, a túlzott izzadtságot okozó edzést és az uszodákat legalább 72 órán át. De erről részletesen egy korábbi cikkünkben olvashattok.

Sötét hajú, aggódó fiatal nő fehér pólóban

Ha mégis baj van

Akkor sem kell kétségbe esned! De pláne nem kell otthoni sebészetet nyitnod! Felejtsd el a tűt, tedd félre a szemöldökcsipeszt és főleg ne kenegesd semmivel, amíg nem beszéltél képzett intimkozmetikussal! Egy félresikerült intim borotválást vagy egy szakszerűtlen gyantázást egy szakképzett intimkozmetikus gyorsan helyre tud hozni, de egy félrekezelt gyulladást már nehezebb kezelni. Azért ne aggódj, arra is van megoldás. A megoldás gyorsasága, természetesen, függ a probléma mértékétől, de egy jó intimkozmetikus még ilyenkor is csodákra képes! 

Ha a szőrtelenítést követő kellemetlen tünetek nem múlnak és nem is csökkenek az intim gyantázást követő 48 órán belül, akkor fordulj mielőbb intimkozmetikushoz! Ne szégyellj segítséget kérni! Mással is előfordulnak ilyen-olyan intim balesetek. Egy intimkozmetikus megérti a helyzetedet és gyorsan megoldja a bőrproblémádat. Ráadásul abban is segíteni fog, a bőröd hosszú távon is szép és egészséges maradjon. Ne csak Valentin napon.

Női kéz rúzzsal szívecskét rajzol egy fehér lapra

Kommentek

hu_HUHungarian
0
    0
    A kosarad
    A kosarad üresVissza a webshopba