Movember az intimkozmetikában?

Movember az intimkozmetikában?

movemberi 1

Nem elírás - tényleg Movember

Movember egy kis szójáték és nem elírás, amire elsőre gondolnánk. A kifejezés az angol „moustache”, magyarul „bajusz” és a „november” szó összeragasztásából származik. Maga a “Movember” egy minden év novemberében megtartott nemzetközi esemény. Résztvevői novemberben bajusznövesztéssel hívják fel a figyelmet a férfiak egészségügyi problémáira. Legfőképp a prosztatarák, a hererák és a lelki betegségek, mint a depresszió (és a hozzá kapcsolódó öngyilkosságok) és azok megelőzésének fontosságára szeretnének rávilágítani.

"Ha a nők depressziósak lesznek, enni vagy bevásárolni kezdenek, ha a férfiak, akkor lerohanják a szomszédos országokat." Elayne Boosler

A férfiakat jobban kell féltenünk

A depresszió jóval gyakoribb, mint azt gondolnánk: Magyarországon minden ötödik ember, élete során legalább egyszer átél egy depressziós időszakot. A legtöbben magunknak sem merjük bevallani: lehet, hogy benne vagyunk…

A férfiak szeretik erősnek mutatni magukat, ezért többnyire elfojtják és titkolják a gondjaikat. A lelki problémáikat sokszor a gyengeség jelének tekintik. A depresszió azonban nem gyengeség, hanem egy cudar és veszélyes állapot, amivel foglalkozni kell!

 

sadman 1

A fiúk máshogy sírnak

A nőknél a depresszió jellemzően egy befelé forduló, bűntudattal, étkezési zavarokkal és szorongással járó állapot, ugyanakkor a férfiakhoz képest könnyebben mutatjuk ki az érzéseinket és kérünk segítséget. 

A fiúk ezt máshogy kezelik. Az ő depressziójuk jellemzően kifelé irányul. Türelmetlenebbé, feszültebbé válhatnak és sokszor a közvetlen környezetükön vezetik le a feszültséget. Nem kérnek segítséget, inkább önmagukat gyógyítják. Néha alkohollal vagy egyéb szorongás csökkentőkkel…

Néhány figyelmeztető jel

 • Szokatlanul viselkedik
 • Düh kitörései vannak
 • Megbánt, pedig nem szokott
 • Ingerlékenyebb, mint máskor
 • Türelmetlen
 • Mértéktelen (evés, ivás, sport, stb.)

Hogyan segíthetsz?

Leginkább megértéssel. Ez az első lépés. Nehéz elképzelni egy depressziós férfi szorongó magányát, ahogyan egyedül próbál megküzdeni a démonjaival.  Gondoskodó figyelemre, együttérzésre és diszkrécióra lesz szükséged, ha támogatni szeretnéd. A jószándék, a szeretet csodákra képes, de egy ponton túl elenegedhetetlen a szakemer segítsége! Ha úgy érzed, baj van, ne félj segíséget kérni!

Mi köze van ennek az intimkozmetikához?

p0222gmn

Annyi mindenképpen, hogy sok-sok férfi jár hozzánk intim és ilyen-olyan szőrtelenítésre. 18-tól 60-ig, mindenki megfordul nálunk. Elképesztően sokféle és érdekes emberek az élet minden területéről. (többek között ezért is szeretek a Naturitiben dolgozni)

És bármilyen sokszínű is ez a vendégkör, van ezekben a férfiakban valami nagyon hasonló. Szinte mindegyikükből sugárzik valami nyugodt derű és kedvesség. Ezek a fiúk rendben vannak.

Mondják, hogy egy intimkozmetikus egy picit pszichológus is, de ez nem igaz. Fiúk, Ti vagytok a mi pszichológusaink! Köszönjük, hogy bizalmat szavaztok nekünk hónapról-hónapra és mosolygósabbá teszitek az amúgy is mosolygós Naturiti napokat!

Fiúk! Vigyázzatok magatokra! 

 

Szeretettel várunk a Naturitiben Movemberben is!

Most még fontosabb, hogy vigyázz magadra és törődj magaddal. Mindenhol…

Szeretettel várunk!

Kriszti 🙂

Köszönöm, hogy ide kattintasz!

Bajszos plakat 2022 2500x2000 1

Kommentek

hu_HUHungarian
0
  0
  A kosarad
  A kosarad üresVissza a webshopba